Architectuur

18 augustus 2008 - Het moet gezegd worden dat veel gebouwen in Japan met weinig fantasie zijn gebouwd. Ze zijn niet uitgesproken lelijk, maar mooi is anders. Hiet liep het team eindelijk tegen iets moois aan: Hotel Hamahigashima Resort, op een zeer aanlokkelijke plek met onderaan een iegen strandje. Voor het geld is het te doen. Het hotel is in april heropend na een grondige verbouwing. Nu de gasten nog terugkrijgen.

Authentiek

18 augustus 2008 - Het bestaat, het athentieke Japan, waar de vissers direct aan zee wonen en aan het eind van de middag hun netten boeten en uitrollen om bij nacht de visjes er in te kunnen lokken met hun felle lampen. Eerlijk gevonden op Hamahigashima, aan het eind van twee eilandjes naast Okinawa die met uit de kluiten gewassen bruggen met het 'vasteiland' zijn verbonden. Dat dan weer wel.

Kersenbloesem

18 augustus 2008 - Heel Japan staat op z'n kop als in april de kersenbloesem bloeit. Maar daar heb je dus niet veel aan in augustus. Om zijn klanten toch in een goeie bui te krijgen, heeft deze Suzukidealer er wat op gevonden. We zouden er bijna in getrapt zijn.

Klinkers

18 augustus 2008 - Met haar stralende glimlach - die soms overgaat in een bulderende lach - weet Komi (45, what's in a name?) aan vrijwel elke voorbijganger van haar tentje een portie kakigori te slijten: schaafijs met siroop, in acht smaken. Soms raakt ze ook nog een tasje dragonfruit aan ze kwijt, waarvan naast de witte ook een variant blijkt te bestaan met rood vruchtvlees (rechtsonder). De Japanners noemen het doragon, maar die heb je snel door. Het heeft te maken met het feit dat de Japanse taal geen losse klinkers heeft.

Meer foto's