Folders

6 augustus 2008 - Geen land weet zo van sublimeren als Japan. Waar in Nederland folders schots en scheef op de sigarettenautomaat staan, staan ze in het concertgebouw van Tokio ijselijk precies gerangschikt om de luisteraar een overwogen keuze te laten maken. (foto Ricoh GRII)

Putdeksel

6 augustus 2008 - Waarom zou je een lelijke putdekstel maken als het ook mooi kan?

Young professionals

6 augustus 2008 - Hoe zien vrouwelijke young professionals van een jaar of dertig eruit in Tokio als ze via het Uenopark naar huis lopen?

Lokken

6 augustus 2008 - Een meisje probeert voorbijgangers een pachinkohal binnen te lokken.

Pachinko

6 augustus 2008 - Na lange uren op de zaak wil je er even helemaal uit. In een pachinkohal zit je achter een machine waarin de balletjes je om de oren vliegen. De herrie is oorverdovend en roken doe je als een schoorsteen. Na zo'n avond kun je er weer helemaal tegen.

Capsule

6 augustus 2008 - Als je op twee uur forensen van Tokio woont en je mist de laatste trein, dan neem je een capsulehotel voor de nacht (foto Ricoh GR II).

Ruimte

6 augustus 2008 - Tussen twee stoplichten door lijkt er best nog wel ruimte in Tokio.

Zin

6 augustus 2008 - Met sommige bazen moet je na de lange Japanse werkdag verplicht mee je om te karaoken of erger. Maar deze mannen hadden echt zin in een biertje met wat erbij! Het zaakje onder het spoorwegviaduct bij het station in de wijk Ueno in Tokio bestaat waarschijnlijk al jaren, maar de tafels zijn nog steeds van lege kratten bier. We noemen dat maar couleur locale, want de Japanners zijn dol op alles dat Frans is of Engels, al begrijpen ze er geen snars van.

Meer foto's