Intiem

17 augustus 2008 - Intimiteiten in het openbaar zijn ongepast in Japan. Hand in hand lopen gaat nog net, maar zoenen doe je niet. Veel restaurants hebben min of meer besloten hokjes waar je elkaar beter kunt leren kennen. Dit is café Shiisa in Zamami-Jima. In veel steden zijn zogeheten love hotels waar je per uur een kamer kunt huren - voor als de eerste kennismaking bevalt. (foto Ricoh GRII, ISO 800)

Tokkelen

17 augustus 2008 - Muziekgroep The Mammys op Zamami-Jima oefenen bijna elke avond in de gemeenschapszaal aan de haven. Waar westerse popbands gitaar spelen, zijn twee leden van deze groep uitgerust met een sanshin, een driesnarig tokkelinstrument dat kenmerkend is voor de muziek van Okinawa. Deze jongen had ook een exemplaar met zes snaren. De percussionist had flinke trommels à la Kodo, de bekende Japanse trommelband. Nog vergeten te vragen waar hij naar de kapper gaat. (foto Ricoh GRII)

Rustdag

17 augustus 2008 - Een verplichte rustdag; geen straf. Wel goed insmeren. (foto Ricoh
GRII)

Banzaai!

16 augustus 2008 - Barbequeen kunnen we hier ook op de camping! (foto Ricoh GRII)

Zullen we dan maar?

16 augustus 2008 - De kust lijkt veilig.

Parelwit

16 augustus 2008 - Uitzicht op de eilandjes rond Zamami-Jima. Op veel onbewoonde eilandjes kun je je een dag laten afzetten om bruin te bakken (en te snorkelen) op de parelwitte, poederfijne stranden, waar het water qua helderheid gelijkenis vertoont met Spa blauw.

Vakantie

15 augustus 2008 - Drie keer een kleine week vakantie is normaal in Japan. Ay (dat betekent liefde), Giro en hun kinderen Oscar en Mitzuki zijn drie dagen op Zamami-Jima om bij te komen van hun werk bij Yakult (zij) en een reisbureau (hij). Ze wonen in Saitoma, bij Tokio. In 2003 zijn ze de reis van hun leven gemaakt naar naar Parijs en België geweest, voor de kinderen kwamen.

Uitrusting

15 augustus - Japanners laten niets aan het toeval over dus ook een dagje aan zee niet. Ook een potje snorkelen vergt volledige uitrusting in de vorm van een duikpak, een doekje om de lange haren bijeen te houden, een zwemband of een reddingvest (veel Japanners kunnen niet zwemmen), schoentjes, zwemvliezen, een duikbril en een snorkelpijpje. Maar als ze er eenmaal in liggen, krijg je ze de zee niet meer uit. De vissenpracht hier aan bij Furuzamami Beach is dan ook schitterend. (foto Ricoh GRII)

Meer foto's