Harry heeft Pfeiffer

30 maart 2009 - Harry van kraakpand De Vloek op Scheveningen (bladzijde 138) met een exemplaar van het boek waar hij in staat. Harry lijdt momenteel aan de ziekte van Pfeiffer en brengt 20 van de 24 uur per dag slapend door. "Van boodschappen doen word ik al doodmoe", zegt hij. Hij kan niet naar een dokter, want hij is niet verzekerd. Maar een vriendin 'regelt wel eens wat'. Harry woont in een slechtverwarmde bouwkeet naast het kraakpand. Zijn menu bestaat uit Camembert en goedkope wijn.

Haikules thuis

23 maart 2009 - Beeldend kunstenaar Marjan Bloem (bladzijde 100) leest enthousiast haar haiku voor aan de andere 'sterren' in en medewerkers aan het boek tijdens de haikules die haikukenner Anneke van den Berg geeft bij Peter de Ruiter thuis ter gelegenheid van het verschijnen van het boek. Zie ook Haikoe op bladzijde 138. Mooiste haiku van de dag: Schön is das Leben, Und ended meistens mit den Tod, Wenn nichts daschwissen kommt. (Georg Hadeler)

Eerste exemplaar

23 maart 2009 - Met vertalers Yoko Takata en Carri Dix overhangt Peter de Ruiter het eerste exemplaar van Snapshot Holland / Snapshot Japan aan de Japanse ambassadeur in Nederland, de heer Minoru Shibuya. Foto Rie Nagasaki.

Snapshot op televisie

18 maart 2009 - Het boek Snapshot Holland / Snapshot Japan staat op uitkomen. Maker Peter de Ruiter is te gast bij in het televisieprogramma Tijd voor Max. Martine van Os en Sybrand Niessen ondervragen hem over verschillen en overeenkomsten tussen Holland(ers) en Japan(ners). Hier keuvelt hij met medegast Carry Tefsen. Foto Daniel Muilenburg.

Meer foto's