Bladzijde

16 juli 2008 - Jan Herik (67) werkt al 50 jaar op dezelfde werf aan de Maas, waar onder meer boorplatforms worden gemaakt en onderhouden. 'Pas' de afgelopen 30 jaar heeft hij zijn huidige functie, waarin hij verantwoordelijk is voor de verhuur en het toezicht daarop. Jan is het werken nog niet moe. Met pensoen wil hij pas als de werf sluit. Omdat hij in dienst is gekomen bij de modernisering van de werf, wil hij zowel de eerste als de laatste bladzijde van dat boek hebben meegemaakt. (Voor de foto is een externe flitser gebruikt, die weerkaatst via de vloer)

Glashart

16 juli 2008 - Upcoming fotograaf Joost van Daal fotografeert upcoming softpopband Glashart uit Ridderkerk, die een clip opneemt bovenop een boorplatform in aanbouw op een werf aan de Maas. De band hoopt binnenkort een hit te scoren met het nummer Glashart.

Cut!

16 juli 2008 - Minister Maxime Verhagen van buitenlandse zaken (links) loopt vandaag als verslaggever 'zomerstage' bij de Nederlandse omroep. Hij maakt zijn eigen programma over kinderbeid voor de rubriek '1 vandaag'. De heer Verhagen interviewt Frans Röselaers (tot voor kort Internationaal Arbeidsbureau ILO), Marieke Eyskoot (Schone Kleren Kampagne) en Peter de Ruiter, fotograaf en auteur van het boek Een wereld voor kinderen. Op de foto wordt gelachen omdat de heer Röselaers bij de journalist Verhagen refereerde aan diens beleid als minister tegen kinderarbeid. Cut!

Uitzending 30 juli, 18.15 uur, Nederland 1.

Meer foto's